سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پرورشی

اگر چه دوست در سراسر زندگی انسان نقش مهمی دارد، اما در دوران نوجوانی این نقش پررنگ تر می شود. زیرا نوجوان دوست دارد در اوقات فراغت مدت بیشتری را دور از خانواده بگذراند. در ضمن نیاز نوجوان به حمایت اجتماعی در این سن بیشتر است. زیرا به دلیل تغییرات جسمی و عاطفی، نوجوان احساس ناامنی می کند و حمایت دوستان برای او مهم است.اگر چه دوست در سراسر زندگی انسان نقش مهمی دارد، اما در دوران نوجوانی این نقش پررنگ تر می شود. زیرا نوجوان دوست دارد در اوقات فراغت مدت بیشتری را دور از خانواده بگذراند. در ضمن نیاز نوجوان به حمایت اجتماعی در این سن بیشتر است. زیرا به دلیل تغییرات جسمی و عاطفی، نوجوان احساس ناامنی می کند و حمایت دوستان برای او مهم است.

تفاوت دوستی های نوجوانان دختر و پسر

دوستی های دختران نوجوان از برخی جهات با دوستی های پسران جوان تفاوت دارد. دختران نوجوان دوستان را افراد قابل اعتمادی می دانند که می توانند با آنان درد دل کنند، نگرانی، اضطراب و اسرار زندگی خود را بگویند. از مد لباس، نحوه آرایش موی سر، مهمانی و... صحبت کنند. در حالیکه پسران دوستان را همدم خوبی می دانند که با هم فوتبال بازی می کنند، جوک تعریف می کنند و موسیقی گوش می کنند. پسرها کمتر با هم صمیمی می شوند. با هم فوتبال، تنیس بازی می کنند و سرگرمی مشترک دارند. در میان دختران نوجوان که با هم صمیمی هستند، رقابت و حسادت بیش از پسران دیده می شود. دختران نسبت به از دست دادن دوستان صمیمی آسیب پذیرند و از این امر ناراحت می شوند.

                                                                                   

ترس از والدین

دوستی نوجوانان برای والدین نگران کننده است، زیرا می ترسند که فرزندان تحت تأثیر رفتارهای بد دوستان قرار گیرند. زیرا گاهی دوستان باعث می شوند نوجوان با مشکلات زیادی روبرو شود. ولی دوستان برای نوجوانان از اهمیت خاصی برخوردارند و آنان را در یادگیری مهارت های اجتماعی و ارتباطی کمک می کنند. والدین باید نظارت غیرمستقیم بر دوستان نوجوان داشته باشند.با ترتیب دادن مهمانی، تولد یا دیدارهای دوستانه با خانواده دوستان نوجوان می تواند شناخت بیشتری از دوستان فرزند خود به دست دهد. بدین ترتیب او را با دوستی با جوانان خوب تشویق می کنید.برخی نوجوانان دوست ندارند یا نمی توانند به راحتی دوست پیدا کنند. برخی سریع دوست پیدا می کنند و سریع آن را از دست می دهند. این امر باعث نگرانی والدین نوجوان می شود. والدین می توانند نوجوان را تشویق کنند که سرگرمی داشته باشد و با افراد جدیدی روبرو شود. برای مثال کلاس زبان، موسیقی و... برود یا با گروه هایی که به افراد نیازمند کمک می کنند فعالیت کند.گاهی انجام فعالیت خارج از مدرسه برای نوجوانان از دوست پیدا کردن آسان تر است. گاهی برخی نوجوانان به کمی کمک نیاز دارند تا مهارت های اجتماعی را بیاموزند. پیوستن به گروه های جوانانی که فعالیت های اجتماعی مثبت دارند، به جوانان کمک زیاد می کند. والدین با شناخت این گروه ها می توانند فرزندان را به پیوستن به آن تشویق کنند.

منبع: روزنامه همشهری