سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پرورشی

نظر

 

امـانـت در نظر اسلام، از ارزش و جایگاه والایى برخوردار است، به طـورى کـه نمونه هاى فراوانى از سفارش ها و توجهات الهى قرآن و احادیث و روایات ائمه معصومین(ع) به چشم مى خورد.

در این جا نـمـونـه هـایـى از آیـات قرآنى و روایات معصومین(ع) را که درباره امانت بیان شده است ذکر مى کنیم.

 

خـداونـد در قـرآن نـسـبـت بـه حـفظ امانت و سپردن آن به دست صـاحـبـانشان مى فرماید:«ان الله یامرکم ان تودوا الامانات الى اهـلـهـا... ؛ خـداونـد به شما فرمان مى دهد که امانت ها را به صاحبانش بدهید.»

سوره نساء، آیه 58

 

در جـایـى دیگر درباره خیانت نکردن در امانت مى فرماید: «فان امـن بـعضکم بعضا فلیود الذى اوتمن امانته ولیتق الله ربه... ؛ و اگـر کـسى از شما دیگرى را امین دانست، آن کس که امین دانسته شده امانت را باز دهد و باید از خدا بترسد.»

سوره بقره، آیه 283

 

 

 

مرد چوپان و گوسفندان یهودیان

سال هفتم هجری پیامبر (ص) همراه هزار و ششصد نفر سرباز برای فتح قلعه خیبر که در 32 فرسخی مدینه قرار داشت روانه شدند. مسلمانان در بیابان های اطراف خیبر مدتی ماندند و نتوانستند قلعه های خیبر را فتح کنند.

از نظر غذایی در مضّیقه سختی قرار داشتند به طوری که بر اثر شدت گرسنگی، از گوشت حیواناتی که مکروه بود، مانند گوشت قاطر و اسب استفاده می کردند.

در این شرایط، چوپان سپاه چهره ای که گوسفندان یهودیان را می چراند، به حضور پیامبر (ص) آمد و مسلمان شد، و سپس گفت: این گوسفندان مال یهودیان است در اختیار شما می گذارم.

پیامبر (ص) با کمال صراحت در پاسخ او فرمود: این گوسفندها نزد تو امانت هستند، و در آئین ما خیانت به امانت جایز نیست، بر تو لازم است که همه گوسفندان را به در قلعه ببری و به صاحبانشان بدهی.

او فرمان پیامبر (ص) را اطاعت کرد و گوسفندان را به صاحبانشان رساند و به جبهه مسلمین بازگشت.