سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پرورشی

دست و پاهای کوچکش را تند و تند حرکت می دهد و به گوشه هایی که حتی فکرش را هم نمی کنید سرک می کشد. روزهای اول، این سر زدن های کودکانه شما را هیجان زده می کند. اما مدتی که بگذرد، نگرانی هم با این هیجان همراه می شود. کودک نوپای شما با این سرک کشیدن هایش، گاهی خرابی به بار می آورد و گاهی به خودش آسیب می زند. اما نگران نباشید. شما می توانید راه را روی این خراب کاری ها ببندید. اگر فرزند شما هم وارد 7 ماهگی شده و همین امروز و فرداست که چهار دست و پا رفتن را یاد بگیرد، بهتر است تغییرات کوچکی در خانه تان ایجاد کنید و محیطی امن را برای کنجکاوی های کودکانه اش بسازید. پس با ما باشید و قبل از هر کاری، خطرناک ترین گوشه های خانه تان را بشناسید.

لوازم آرایشی و بهداشتی

هیچ گونه مایع شیمیایی را روی زمین نگذارید. دارو ها، شوینده ها، عطرها و لوازم بهداشتی از قبیل الکل و استون را حتی برای یک لحظه هم در ارتفاعی نگذارید که فرزند کوچک تان بتواند به آن دست پیدا کند. یادتان نرود که بچه ها عاشق این هستند که محیط اطراف شان را از راه طعمش بشناسند و هرچه را که ببینند به دهان خود نزدیک می کنند. پس حتی برای یک لحظه هم سوهان ناخن یا یک ماده شوینده را در گوشه ای که دسترسی اش برای کودک تان ممکن است، قرار ندهید.

وسایل گرمایشی

تمام نقاطی که ممکن است باعث سوختگی پوست نوزاد تان شود را بپوشانید یا با بستن راه کودک، مانع از ورودش به آن جا شوید. سعی کنید روی رادیاتور های شوفاژ پارچه بیندازید و جلوی شومینه یا بخاری را به شکلی مسدود کنید که فرزند تان نتواند راهی برای وارد شدن به آن پیدا کند. برای بستن این راه هم نکات ایمنی را رعایت کنید. راه را با وسایلی که ممکن است در صورت برخورد فرزند تان با آن ها بشکنند یا روی او بیفتند، نبندید.

پله ها

پله ها از دیگر مکان های خطرساز هستند. شاید نوزاد شما در آغاز چهار دست و پا راه رفتنش نتواند از آن ها بالا برود، اما یادتان نرود که بچه ها خیلی زود مهارت های تازه را یاد می گیرند. پس مسیر دسترسی فرزند تان به پله ها را مسدود کنید. سعی کنید برای بستن راه فرزند تان، از ابزار هایی استفاده کنید که به راحتی سر نمی خورند و کنار نمی روند.

 

 

 

پنجره ها

اگر در طبقه های بالای یک آپارتمان زندگی می کنید، احتمالا حفاظ پنجره شما کامل نیست و شاید مجبور باشید حفاظ بلند تری را برای پنجره انتخاب کنید. یادتان نرود نوزاد شما یک روز بدون آن که بدانید مهارت ایستادن را پیدا می کند و ممکن است بخواهد مهارتش را در کنار پنجره باز خانه شما امتحان کند. ممکن است پنجره های باریکی در خانه شما وجود داشته باشند که به خاطر همین کوچکی شان هیچ حفاظی ندارند. یادتان نرود که نوزادتان به آن اندازه کوچک هست که بتواند از این پنجره رد شود. پس حفاظ دار کردن آن ها را هم فراموش نکنید.

کیف ها

حتی برای یک لحظه هم کیف تان را با در باز وسط اتاق نیندازید. فراموش نکنید که کیف شما پر است از خرده ریزهایی که می تواند به فرزندتان آسیب بزند یا به خفگی او منجر شود و خودتان هم ندانید. پس بهتر است تا دیر نشده راه فاجعه را ببندید.

میز ها

حالا وقت آن است که تمام گوشه های تیز خانه را امن کنید. گوشه میز ها، گوشه قرنیز دیوار و همه نقاطی که ممکن است فرزندتان به آن ها برخورد کند و آسیب ببیند را باید کمی نرم تر کنید. اگر میزهای تان شیشه ای است، بد نیست تا مدتی از آن ها استفاده نکنید و اگر زاویه های خطرناکی دارد، آن ها را با پد های نرم بپوشانید.

کیسه ها

یکی دیگر از چیزهایی که ممکن است باعث خفگی نوزاد شما شود، کیسه های پلاستیکی است. پس در هیچ شرایطی آن ها را سر راه او قرار ندهید. ممکن است نوزادتان سرش را در این کیسه ها فرو کند و به خاطر نبودن اکسیژن تنها در چند دقیقه خفه شود یا یه تکه از آن را جدا کرده و قورت دهد و راه نفسش را بند بیاورد.

پریز های برق

وقت آن رسیده که تمامی پریز های برق و تلفن را با درپوش مسدود کنید. سیم های برق را داکت بندی کنید یا به شکلی سر و سامان دهید که پای نوزاد تان به آن ها گیر نکند. سیم رابط هایی که پریز های وسایل برقی را به آن ها زده اید را هم از دسترس نوزادتان دور نگه دارید.

نوشت افزارها

مداد، خودکار، پاک کن و خط کش هم از خطر سازهای دیگری هستند که جان نوزاد شما را به خطر می اندازند. اگر فرزند بزرگتری دارید که وسایل نقاشی و نوشتنی اش را وسط خانه پخش می کند یا اگر خودتان با نوشتن سر و کار دارید، مراقب باشید. یک پاک کن کوچک به راحتی می تواند او را خفه کند و نوزاد بی احتیاط شما می تواند با خودکار و خط کش، به گلو یا چشم هایش آسیب بزند.

وسایل تزئینی

شما هم با ظروف یا شمعدان های کوچک، سعی کرده اید به خانه تان کمی رنگ دهید اما اگر فرزندتان از 7 ماهگی عبور کرده است، باید این اصول زیبایی شناسی را فراموش کنید و وسایل تزئینی تان را از سر راه او بردارید. روی میز تلوزیون و میزهای عسلی، وسایل شکستنی یا نوک تیز قرار ندهید. شاید هم مجبور باشید مدتی شمع های تان را هم از روی آن ها بردارید تا مبادا نوزادتان بخواهد طعم آن ها را هم بچشد.

درها

مراقب در ها باشید. حتی یک لحظه باز ماندن در خانه می تواند حادثه جبران ناپذیری را برای تان به همراه بیاورد. حتی اگر در یک اتاق از خانه وسایلی دارید که نمی خواهید نوزادتان سراغ شان برود، در آن اتاق را هرگز باز نگذارید. هیچ وقت نگویید در این یک لحظه اتفاقی نمی افتد. اتفاق های جبران ناپذیر همیشه در لحظه ای می افتد که انتظارش را ندارید.

لباس ها

سعی کنید تا مدتی بلوز های آستین دار و شلوار های بلند رکابی یا جوراب دار را برایش انتخاب کنید تا هنگام چهار دست و پا رفتن آرنج ها و زانو هایش آسیب نبیند. شلوار های رکابی و جوراب دار باعث می شوند حتی در زمان راه رفتن هم شلوار نوزاد تان بالا نرود و برایش مزاحمت ایجاد نکند. شاید هم بد نباشد در این روزها لباس های یکسره ای که آستین و جوراب دارند را برایش انتخاب کنید تا با خیال راحت تری بتواند حرکت کند.

کابینت ها

بچه ها عاشق این هستند که کابینت ها را باز کنند و با وسایل درون شان بازی کنند. اگر در کابینت های پایین آشپزخانه وسایلی دارید که ممکن است برای او خطرساز باشند، با قرار دادن یک تکه چوب یا ملاقه بین دستگیره های کابینت ها، کاری کنید که نوزادتان نتواند در کابینت را باز کند. البته بد نیست کابینت ظرف های پلاستیکی و بی خطر را باز بگذارید تا او از لذت چنین بازیی محروم نشود.

کوچولوهای خوردنی

اجسام یا خوراکی هایی که اندازه کوچکی دارند و ممکن است فرزند تان آن ها را در دهانش قرار دهد و در گلویش گیر کنند را از دسترسش دور نگه دارید. یادتان نرود که یک دانه انگور هم برای نوزادی مثل او می تواند خفگی ایجاد کند. پس وقتی قرار است به ساختن یک خانه امن فکر کنید، دنیا را از دریچه دید او ببینید.

سرامیک ها

بهتر است خانه را کاملا فرش کنید یا موکت های پرزبلندی که فرزند تان می تواند به راحتی روی آن ها حرکت کند را کف خانه پهن کنید. چهار دست و پا رفتن روی سرامیک هم باعث یخ کردن پهلوهای او می شود و به خاطر سفت بودن برای حرکات یک نوزاد مناسب نخواهد بود.

چند حرف نگفته

دنیا را از نگاه او ببینید: اگر هنوز هم مطمئن نیستید که تمام گوشه های خطر ساز خانه را پوشانده اید یا نه، مثل او روی زمین خم شوید و به خانه از زاویه ای که او نگاه می کند نگاه کنید. شاید واقعا نقطه خطرناکی وجود داشته باشد که از آن بالا قابل دیدن نیست.

راهش را سد نکنید: حالا که خانه را برای نوزاد تان امن کرده اید، دیگر دلیلی ندارد مدام جلوی او را بگیرید و آزادی اش را محدود کنید. اعتماد به نفس فرزند تان را با این رفتارهای وسواس گونه از بین نبرید و بگذارید در همان محدوده امنی که فراهم کرده اید، آزادانه حرکت کند.

انگیزه حرف اول را می زند: اگر می خواهید نوزاد تان را به حرکت کردن تشویق کنید، اسباب بازی ها یا وسایلی که بیشترین علاقه و توجه را به آن ها دارد، در گوشه گوشه خانه قرار دهید تا به انگیزه در دست گرفتن آن ها، کمی حرکت کند و چهار دست و پا به سمت شان برود.

منبع: مجله شهرزاد